На Кіровоградщині площі під соняшником зростуть до рекордних обсягів

Аграрії Кіровоградської області у 2024 році планують встановити рекорд з посіву соняшника. Посівні площі під культурою складатимуть 661 тис. га. З часів незалежності України це рекордна кількість площі. 

Про це під час брифінгу розповіла керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова, пише Суспільне.

«На соняшник зараз є ціна. Активно переробляється на соняшникову олію, на шрот, його можна здавати на переробні підприємства області й України, він експортується і продається на внутрішньому ринку. Рентабельність на соняшник торік була 70%», — зазначила вона.

За її словами, в області можна переробляти до 2,2 млн т соняшника на рік. Щорічне виробництво олійної складає 1,5 млн т. 

Загалом в Кіровоградській області аграрії вже засіяли 53 тис. га (73%). Під ярі культури відвели 377,6 тис. га, під ранні зернові та зернобобові — 71,8 тис. га, під кукурудзу — 303 тис. га, під цукровий буряк — 11,6 тис. га, під сою — 132 тис. га.

Станом на 4 квітня в Україні засіяно 852,1 тис. га зернових та зернобобових культур.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus