АгроРегіон скоротить площі під кукурудзою майже втричі

Минулого року «Агро-Регіон» засіяв кукурудзою майже 16 тис. га, а в цьому році посіви зменшаться до 5 тис. га. Шляхом зменшення частки кукурудзи в компанії планують збільшити площу посівів сої і соняшника.

Про це в інтервʼю для Latifundist.com поділився співвласник компанії «Агро-Регіон» та колишній міністр економічного розвитку і торгівлі (2014-2016 рр.) Айварас Абромавичус.

«Коли ти отримуєш урожай на рівні 10 т/га, з цим можна миритися. Та ніхто не може гарантувати таких цифр кожного року. А заробляти по 90 центів з вкладеного долара великого бажання ні у кого немає», — каже Абромавичус.

За його словами, при вирощуванні дешевих культур, таких як кукурудза і пшениця, завжди високі логістичні витрати і відповідні ризики. У цих культур витрати на логістику можуть сягати 50% від кінцевої ціни продажу. У той час, як витрати на логістику сої або ріпаку на тому ж маршруті — 25% від кінцевої ціни.

Читайте також: МХП почав весняну посівну, площі під соєю та цукровим буряком збільшать

«Хоча на кукурудзу ми все одно дивимось — обережно, але з позитивом. Тобто в душі залишаємось «кукурудзниками». До речі, в двох із трьох регіонів України, де ми займаємось сільським господарством, рівень вологи ґрунту зараз на рекордному рівні за останні 18 років. Тож сподіваємось, з кукурудзою і в наступному сезоні все буде добре», — додав Абромавичус.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus