Збитки агросектору Донеччини від російської агресії перевищили 5 млрд грн

Зафіксовані збитки аграрного сектору Донецької області внаслідок повномасштабного вторгнення росії сягають понад 5 млрд грн. Про це на брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОДА Олена Рибакова, повідомляє Укрінформ.

«Загальна зафіксована сума збитків на наших аграрних підприємствах сягнула більше п’яти мільярдів гривень. Це тільки порахованих, бо ще ж скільки є непорахованих, тому що до територій там неможливо дістатися, обстежити. Плюс ще готують (інформацію, — прим. ред.) по території, яка зараз була окупована. Тобто, п'ять мільярдів — це тільки те, що порахували», — розповіла Рибакова.

Вона зазначила, що наразі 352 сільгосппідприємства значаться в реєстрі компаній, які з початку повномасштабної війни зазнали пошкоджень та збитків на території Донеччині, підконтрольній Україні.

У 2021 році на підконтрольній території Донецької області працювало близько 850 агропідприємств. Зараз постраждали та зазнали збитків 352 підприємства, які працюють у регіоні.

Читайте також: Часи втрат. Скільки вже втратив агросектор України від війни?

  • У жовтні 2023 року збитки сільгосппідприємств Донецької області від повномасштабного вторгнення росії складали щонайменше 4,3 млрд грн.
  • Збитки, завдані російською агресією сільгосппідприємствам і землям Харківщини, за попередніми оцінками, становлять 18,1 млрд грн. Загалом в області постраждало 30% агропідприємств.
Виконано за допомогоюDisqus