Фахівці рекомендують інсектицид Венон для контролю поширених шкідників зернових та соняшника

Зниження температурного режиму та дощова погода кінця квітня дещо стримували розповсюдження шкідників у посівах польових культур та багаторічних насаджень. З підвищенням температури умови для їх розмноження та поширення стали значно сприятливішими. Фахівці Ukravit рекомендують проводити регулярний моніторинг полів та насаджень і за потреби застосовувати відповідні інсектициди. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Головна зброя агронома у весняний період — регулярний моніторинг полів та багаторічних насаджень і проведення за його результатами інсектицидних обприскувань. А тому із настанням стабільних підвищених температур ситуацію зі шкідниками потрібно тримати на контролі. Тим паче, що вже сьогодні зернові потерпають від клопа шкідливої черепашки, смугастих блішок, злакових попелиць і мух, хлібних п’явиць, цикадок; кореневу систему культур пошкоджують личинки комплексу ґрунтових шкідників», — зазначає керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

В молодих посівах соняшника у різних областях відзначаються попелиці та пошкодження довгоносиками. У плодових насадженнях масово шкодять садові довгоносики, листокрутки та сисні шкідники; триває вихід та розселення оленки волохатої. Не надто відрізняється й ситуація по інших культурах — всі вони більшою чи меншою мірою пошкоджуються шкідниками. І прогнозовано, що при стабілізації температурного режиму ситуація погіршиться. 

Для контролю поширених шкідників озимих і ярих зернових, соняшника та інших польових культур, а також плодових насаджень фахівець рекомендує обрати контактно-системний інсектицид Венон (клотіанідин, 200 г/л + альфа-циперметрин, 100 г/л). Поєднання діючих речовин препарату забезпечує швидкий «нокаут»-ефект і тривалий період захисної дії проти комплексу сисних та листогризучих шкідників (у тому числі стійких до піретроїдів) і попереджує появу у них резистентності. 

Фахівець порадив препарат для захисту колосових культур від хвороб

Читати також

Клотіанідин блокує постсинаптичні холінергічні рецептори, викликаючи надмірне перезбудження нервових клітин, а альфа-циперметрин порушує проникність клітинних мембран і виступає інгібітором натрієвих каналів, внаслідок чого відбувається надлишкове виділення ацетилхоліну під час проходження нервових імпульсів через синаптичний ланцюжок, і шкідник гине через сильне нервове перезбудження.  

На зернових Венон ефективно контролює клопа шкідливу черепашку, попелиць, трипсів, хлібних жуків, злакових мух. На соняшнику — види совок, довгоносиків, клопів, попелиць. У плодових інсектицид відмінно справляється з  яблуневим пильщиком, трипсами, попелицями, плодожерками, листовійками та іншими. Препарат також стане у пригоді при боротьбі зі шкідниками ріпака, овочевих, кукурудзи та інших культур. 

Виконано за допомогоюDisqus