Китай збільшив термін реєстрації для експортерів агропродукції

Компетентні органи Китаю з питань карантину рослин і тварин внесли зміни до процедури і внутрішніх інспекційних правил розгляду поданих заяв на продовження реєстрації експортерів, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Це стосується введення до процедури внутрішнього додаткового аудиту, в результаті яких термін реєстрації підприємств, в тому числі і українських експортерів (кукурудзи, сої та ячменю) збільшується до двох місяців. Завчасно зареєстровані експортери можуть безперешкодно здійснювати експорт до Китаю. 

Визначені строки подачі Переліків компаній, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР та переліків місць зберігання, з яких планується цей експорт до Генеральної адміністрації з митних питань Китаю. Компетентні органи з 2024 року встановили наступні строки подачі документів компаніями до Держпродспоживслужби:

  • до 29.07.2024 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт ячменю до Китаю;
  • до 15.10.2024 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт кукурудзи та сої до Китаю та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт кукурудзи та сої;
  • з 17.12.2024 по 24.12.2024 щодо необхідності коригування інформації у зв’язку зі зміною відомостей про юридичну особу, що вже включена до Переліків.

Експортерам необхідно до 20 травня надати інформацію щодо запланованої кількості площ, полів та місць зберігання для обстеження та кількості ділянок для встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів.

Переліки компаній формуються виключно на підставі документів, які підтверджують проведення обстежень впродовж періоду вегетації поточного року.

Експортні партії ячменю повинні формуватися лише з місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa.

Читайте також: ТОП-10 країн імпортерів українського зерна у 2023 році

Виконано за допомогоюDisqus