28 лютого 2023, 13:47, Добрива

Один з найбільших виробників добрив в Україні відновлює роботу

Державне підприємство «Сумихімпром» відновлює роботу після вимушеної зупинки. Через пошкодження завод не працював майже пів року. Підприємство планує виробити 200 тис. т складних добрив за 6 місяців. 

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«Ми завершили відновлювальні роботи, капремонти та вже у квітні запускаємо базові цехи підприємства. Запрацює весь технологічний цикл. Ми завантажуємо в повному обсязі цехи з випуску мінеральних добрив, пігментів та сірчанокислотне виробництво. Вже у квітні наші потужності зможуть щомісячно виробляти 20-25 тис. т добрив на місяць, з поетапним збільшенням об’ємів до 35 тис. т на місяць, близько 1800 т двоокису титану та 35-40 тис. тонн сірчаної кислоти в місяць», — розповів виконавчий директор ПАТ «Сумихімпром» Володимир Волков.

Підприємство випускатиме весь класичний асортимент високоефективних гранульованих NPK та NP добрив, що містять всі основні живильні елементи.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли Сумихімпром, загрози населенню немає

Зазначимо, що ПАТ «Сумихімпром»  одне з найбільших українських підприємств з випуску складних мінеральних добрив, двоокису титану, сірчаної кислоти та інших видів продукції неорганічної хімії. Також там виробляють понад 30 марок NPK-добрив з різним співвідношенням поживних речовин для різних ґрунтових та кліматичних зон.

Нагадаємо, на початку війни багато виробників добрив зупинили свою роботу, оскільки такі заводи працюють із вибухонебезпечними та отруйними матеріалами.