2 травня 2024, 09:03, Україна

Флот Кернела покриває потреби компанії в експорті олії на 30%

Балкерний флот «Кернела» забезпечує перевезення зернових вантажів компанії орієнтовно на 20%, розповів в інтервʼю ЦТС керівник департаменту перевалки та флоту, дивізіону логістики компанії Юрій Кізлевич.

«По олії, з огляду на те, що танкер (по розмірах сегменту перевезення продуктових олій) є, скажімо так, середньотонажним, ми робимо акцент на максимальний оборот суднорейсів та відповідно плануємо вантажообіг, який може забезпечити цей танкер. В умовах використання як «shuttle» наш танкер покриває потреби в експорті олії до 30%», — зауважив він.

За словами Кізлевича, команди терміналів, фрахту та трейду працюють над задачами щодо збільшення кількості суднорейсів та відповідно вантажообігу, через що «Кернел» намагається експлуатувати ці судна на невеликих «плечах», вони працюють у регіоні BlackSea — Med (Black Sea-Mediterranean Sea). 

«Безумовно, ми плануємо постійно перебувати в цьому ринку, в тому числі у ринку купівлі-продажу флоту. Як і будь-який інший ринок, він має певну волатильність, і ми маємо відстежувати тренди на ринку, щоб заробляти не тільки на експлуатації, а й мати можливість оновлювати флот — вигідно продавати та купувати, щоб не зазнавати збитків», — додав Кізлевич.

Читайте також: Вслід за Кернелом. Чому зернотрейдери і далі купуватимуть власний флот

  • У жовтні 2023 року стало відомо, що «Кернел» придбав два судна суховантаж ENEIDA дедвейтом 47,3 тис. т і танкер MAVKA дедвейтом 13,5 тис. т. Це була перша подібна інвестиція групи.
  • Згодом, у грудні 2023 року, «Кернел» придбав балкер дедвейтом 50 тис. т.