Кернел придбав два судна для транспортування вантажів

У 2023 фінансовому році агрохолдинг «Кернел» придбав два судна для транспортування вантажів.

Про це йдеться у звіті компанії за 2023 ФР (липень 2022 — червень 2023 р).

Тепер «Кернел» володіє та управляє балкером «Енеїда» із вантажопідйомністю 44 тис. т зерна та танкером «Мавка» з вантажопідйомністю соняшникової олії 12,5 тис. т.

«Здійснення повного контролю над усім ланцюжком створення вартості (від силосів до вагонів до портових терміналів і суден) дозволяє нам підвищити ефективність і зменшити витрати на експортну логістику», — йдеться у звіті.

Читайте також: Кернел зменшив обсяги експорту зерна майже на 70% у порівнянні з попереднім кварталом — звіт

Крім того, у першому кварталі 2024 фінансового року компанія придбала через процедуру банкрутства окремі активи терміналу з перевалки рослинної олії в порту Чорноморськ. На даний момент об’єкт не функціонує, і для приведення його в повну функціональність необхідні додаткові інвестиції та підготовчі роботи.

«У першому кварталі 2024 фінансового року Група домовилася про придбання терміналу з перевалки соняшникової олії Reni-Oil у порту Рені на річці Дунай з потужністю перевалки 700 тис. тонн соняшникової олії на рік», — додали в компанії.

Нагадаємо, «Кернел» до кінця 2023 року планує побудувати новий перевантажувальний термінал «Девелопмент Рені Термінал» у морському порту Рені. Таким чином компанія планує збільшити обсяги експорту вантажів до 600 тис. т на рік.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus