29 травня 2024, 14:08, Україна

Більшість працівників, які йдуть на оновлення даних до ТЦК, отримують «бойову» повістку — Контінентал

При оновленні даних у ТЦК 90-95% працівників отримують «бойову» повістку, тому люди звільняються і не хочуть працювати з «білим бізнесом», заявила Ірина Романенко, директор з персоналу «Контінентал Фармерз Груп» під час панелі за партнерства компанії Ukravit в рамках Agro Ukraine Summit.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Якби процес бронювання працював так, як він прописаний, це б зменшило напругу. Є законодавчі терміни, в які списки мали б розглядатися відповідними органами, наразі це так не працює. Ми очікуємо списки по 2-3 місяці, які шукаємо або в Генштабі, або в Мінагро, або в Мінекономіки», — зазначила Романенко.

Читайте також: Мобілізація: агрохолдинги закликають змінити підходи до бронювання. Розбираємося, чому нинішня квота у 50% більше не дозволяє зберегти персонал

  • Кабінет Міністрів продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою Уряду № 76.
  • «Українська зернова асоціація» (УЗА) звернулася до президента, прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з проханням підтримати ініціативу «економічного бронювання», щоб зберегти бронювання висококваліфікованих працівників.