29 травня 2024, 16:08, Україна

Опендатабот створив рейтинг найбільших роботодавців України по регіонах, серед них і агрокомпанії

Опендатабот створив рейтинг найбільших роботодавців України, проаналізувавши дані фінансової звітності, яку українські бізнеси щороку мають подавати до Держстату. 9 компаній з рейтингу потрапили до цьогорічного Індексу Опендатабота, як найбільші за обігом бізнеси з бездоганною діловою репутацією.

На Вінниччині топовою компанією за кількістю співробітників стала «Вінницька птахофабрика» агрохолдингу МХП — 6,3 тисячі працівників. У цьогорічному Індексі Опендатабота компанія посіла 4 позицію у переробній сфері.

Агрохолдинг НІБУЛОН став лідером у Миколаївській області — 3,7 тисячі працівників минулоріч.

Директор з персоналу НІБУЛОНу Яна Романенко зазначає, що на початку повномасштабної війни підприємство втратило майже 40% персоналу внаслідок окупації, релокації, неможливості виконувати обов’язки через різні причини тощо. Проте відтоді компанія змогла стабілізувати діяльність, налагодити канали експорту та запустити масштабний трансформаційний проєкт.

«Також все більш відчутним стає дефіцит кадрів, в якому значну частку складає питання мобілізації. У випадку НІБУЛОНу зараз, коли вже пройдено 4 етапи бронювання, підприємство через це втрачає виробничий цикл, адже критичних у НІБУЛОНі наразі понад 75% від військовозобов’язаних. Ми шукаємо шляхи вирішення цього питання та вимушено інвестуємо в автоматизацію в умовах обмеженого фінансового ресурсу на ринку. Водночас ми розуміємо, що владі необхідно спілкуватися з бізнесом з цього питання для забезпечення економічної безпеки країн», — коментує Яна Романенко.

Читайте також: Більшість працівників, які йдуть на оновлення даних до ТЦК, отримують бойову повістку — Контінентал

Найменшу кількість співробітників серед інших регіонів, проте найбільшу у своїй області мають: «Рівнеазот», що входить до азотного холдингу OSTCHEM Group DF Дмитра Фірташа — 1,8 тисяч працівників та ТОВ «РОМА» у Чернівецькій — 959 співробітників.