24 червня 2024, 12:11, Зерно

В Контінентал стартували жнива: збирання ячменю розпочалося суттєво раніше

«Контінентал Фармерз Груп» почала збір врожаю озимих культур. Жнива в компанії стартували з обмолоту озимого ячменю на кластері «Львів», згодом жнива почали «Галич», «Буковина» та «Центр», повідомили в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

В компанії зазначили, що по завершенню збирання ячменю почнеться обмолот озимого ріпаку — у першій декаді липня. Збирання озимої пшениці прогнозується на середину липня. Загалом під час першої хвилі жнив «Контінентал» планує зібрати врожай із загальної площі понад 89,5 тис. га. З них озимої пшениці — 43,2 тис. га, озимого ріпаку — 33,4 тис. га та озимого ячменю — 12,9 тис. га.

«Збирання ячменю ми розпочали все ж суттєво раніше середньобагаторічних термінів: червневі опади практично не вплинули на його розвиток. А от жнива озимого ріпаку і озимої пшениці в їх наслідок будуть стартувати наближено до звичних строків, у липні. До цьогорічної збиральної кампанії ми готувалися особливо серйозно, зважаючи на наявність істотних факторів невизначеності, пов’язаних із можливістю руху вантажного автотранспорту, переміщення техніки, змін законодавства про мобілізацію тощо. Відчувалися труднощі у постачанні запчастин, порушення в логістиці, але загалом протягом весни нам вдалося підготувати техніку, забезпечити ресурси і вийти на старт готовими на 100%», — розповів операційний директор «Контінентал Фармерз Груп» Костянтин Шитюк.

В компанії додали, що елеваторні потужності забезпечені генераторами для можливості безперебійної роботи в разі перебоїв з електрикою та повністю готові приймати культури ранньої групи.

Єдине питання, яке може негативно вплинути на збиральну кампанію — забезпечення вантажними авто для вивезення врожаю, адже більшість перевізників не належить до галузей критичної інфраструктури, зауважили в «Контінентал».

Читайте також: Контінентал у 2023 році інвестував у розширення виробництва в Україні 60 млн євро

  • «Контінентал Фармерз Груп» не відмовляється від будівництва сухого порту в Мостиській, наразі компанія на етапі погодження.
  • Компанія оновлює свій парк сільськогосподарської та спецтехніки. Зокрема, придбали 21 новий трактор різної потужності, 5 зернозбиральних комбайнів, 4 самохідні обприскувачі, 5 сівалок, агрегати для обробітку ґрунту, розкидачі добрив, спеціальну та іншу допоміжну техніку, а також обладнання для точного землеробства.
  • Компанія «Агро Л В Лімітед», що входить до складу агрохолдингу «Контінентал», купує підприємство, яке розташоване в Одеській області.