Контінентал не відмовляється від будівництва сухого порту в Мостиській — Георг фон Нолкен

«Контінентал Фармерз Груп» не відмовляється від будівництва сухого порту в Мостиській. Про це в коментарі Latifundist.com на Grain Ukraine 2024 розповів генеральний директор компанії Георг фон Нолкен. 

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Ми на етапі погоджень, регуляторних моментів — це займає дуже багато часу», — сказав він. 

За його словами, наразі компанія більше експортує через порти Великої Одеси. У той же час конкуренція з великою водою не міняє плани щодо будівництва терміналу на кордоні. 

«Цей проект не повʼязаний з війною, ми його проектували до 2022 року. Ми планували і плануємо розвиток логістики і експорту в Європу», — додав генеральний директор компанії. 

Георг фон Нолкен розповів, що «Контінентал» також зберігає плани щодо купівлі вагонного парку. Цей проект планується в два етапи і передбачає купівлю 1200 вагонів. Перший етап планують реалізувати до кінця цього року.

Читайте також: На Волині планують будівництво сухого порту з вузькою колією

  • В Румунії поблизу кордону з Україною у квітні 2024 року компанія GRAMPET Group завершила будівництво найбільшого у Європі перевантажувального терміналу, максимальна проєктна потужність якого складає 3 млн т.
  • На контейнерному терміналі «Мостиська» (Мостиська Драй Порт) будують третій майданчик, який надасть додаткові оперативні можливості та збільшить вантажообіг терміналу. Його планують відкрити у 3 кварталі 2024 року.
  • На початку червня 2024 року розпочнеться будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в Закарпатській області.

 

Виконано за допомогоюDisqus