Контінентал у 2023 році інвестував у розширення виробництва в Україні 60 млн євро

«Контінентал Фармерз Груп» у 2023 році інвестував у розширення виробництва в Україні 60 млн євро, розповів генеральний директор агрохолдингу Георг фон Нолкен у межах Конференції з відновлення України в Берліні в середу, пише «Інтерфакс-Україна».

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Ці кошти були інвестовані в будівництво нових інфраструктурних об'єктів і нарощування експорту.

«Ми інвестували понад 60 млн євро торік у розширення та створення нових об'єктів в Україні та в нарощування експорту в інші країни. 23 млн євро ми передали країні у вигляді гуманітарної допомоги, а також забезпечили насінням і підтримали домогосподарства України», — розповів Георг фон Нолкен.

Він зазначив, що завдяки спільним зусиллям, міжнародній спільноті, захисту портів, механізму чорноморських перевезень експорт українських агротоварів є дійсно дуже непоганим.

«Це дуже важливо, оскільки, якщо ми ухвалюємо рішення про інвестування в будівництво виробничих підприємств, то потрібні додаткові фінанси. А отримати їх зараз в Україні дуже важко. У сільському господарстві, завдяки чорноземам, Україна — справжній рай. Але сільське господарство — це галузь, де потрібно ухвалювати правильні рішення. Якщо ми не матимемо обігових коштів — це крах», — додав Георг фон Нолкен.

Читайте також: У сезоні 2024 Контінентал Фармерз Груп зробив ставку на сою і кукурудзу

  • «Контінентал Фармерз Груп» не відмовляється від будівництва сухого порту в Мостиській, наразі компанія на етапі  погодження.
  • Компанія оновлює свій парк сільськогосподарської та спецтехніки. Зокрема, придбали 21 новий трактор різної потужності, 5 зернозбиральних комбайнів, 4 самохідні обприскувачі, 5 сівалок, агрегати для обробітку ґрунту, розкидачі добрив, спеціальну та іншу допоміжну техніку, а також обладнання для точного землеробства.
Виконано за допомогоюDisqus