8 серпня 2024, 11:12, Україна

ІМК вперше відправив зерно з елеваторів в порти у власних зерновозах. До кінця року вагонний парк планують подвоїти

На початку серпня вперше зерно з елеваторів ІМК було відправлене в порти у власних вагонах-зерновозах. Всього компанія купила 140 вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, також ще 10 вагонів-зерновозів виробництва ДМЗ «Карпати» агрохолдинг отримав від Проєкту USAID «Економічна підтримка України», повідомила пресслужба компанії.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

За словами генерального директора ІМК Олександра Вержиховського, щомісячно компанії потрібно перевозити до портів залізницею в середньому 60-70 тис. т зерна.

«Наявність власного вагонного парку дасть змогу суттєво зекономити на вартості залізничної логістики. Тим паче, компанія не планує обмежуватись вже отриманими вагонами — до кінця поточного року ми плануємо поповнити власний вагонний парк ще 150 вагонами-зерновозами. Завдяки цьому, за нашими розрахунками, з наступного року до 80% вирощеного компанією зерна ми експортуватимемо із залученням власного вагонного парку», — зауважив Вержиховський.

Читайте також: USAID замовив в українського заводу 300 вагонів-зерновозів для агроекспортерів

  • У Львівській області запустили серійне виробництво вагонів-зерновозів повністю української комплектації.
  • «Агро-Регіон» поповнив вагонний парк зерновозами від USAID.
  • У лютому 2024 року Проєкт USAID придбав 85 вагонів-зерновозів для Louis Dreyfus Company (LDC). Перші двадцять вагонів вже доставлені до одного з елеваторів компанії.
  • У травні компанія «Алмейда Груп» отримала 25 нових вагонів-зерновозів від USAID.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.