USAID замовив в українського заводу 300 вагонів-зерновозів для агроекспортерів

У 2023 році на замовлення Проєкту USAID ДМЗ «Карпати» виготовив 50 вагонів-зерновозів для НІБУЛОНу. Цьогоріч USAID замовив 300 вагонів, що складає 45% річного замовлення, які зараз виготовляють на заводі для інших партнерів, які займаються експортом агропродукції, повідомила пресслужба USAID.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Ці вагони будуть направлені експортерам агропродукції.

«Зараз, під час повномасштабної війни, замовлення на вагони-зерновози складають 75% з того, що ми робимо. Завдяки Проєкту USAID торік ми отримали замовлення і вчасно виконали його — виготовили 50 вагонів. Це означає, що 650 наших працівників мали роботу, отримували заробітну плату і ми, як бізнес, своєчасно сплачували податки до бюджетів різних рівнів. Це один з прикладів того, що міжнародна допомога працює для української економіки», — говорить маркетингова директорка ДМЗ «Карпати» Олександра Бадьор.

У 2023 році три вагонобудівні заводи в Україні виготовили 1967 вагонів. ДМЗ «Карпати» став лідером — компанія виготовила 567 вагонів для потреб українського ринку, це на 5% більше ніж 2022 році. Сьогодні на підприємстві працюють понад 650 людей.

Читайте також: За 5 років USAID інвестує близько $250 млн у відновлення та розширення агросектору України

  • В липні НІБУЛОН отримав перші 10 вагонів від проєкту USAID «Економічна підтримка України».
  • У серпні агрохолдинг отримав ще 10 нових вагонів-хоперів в рамках програми USAID.
  • У лютому 2024 року Проєкт USAID придбав 85 вагонів-зерновозів для Louis Dreyfus Company (LDC). Перші двадцять вагонів вже доставлені до одного з елеваторів компанії.
Виконано за допомогоюDisqus