8 вересня 2024, 13:12, Переробка

Збитки AllSeeds через конфлікт з ОПЗ вже складають $1-2 млн — Петрище

Збитки компанії Allseeds через конфлікт з ОПЗ («Одеський припортовий завод») в порту Південний складають $1-2 млн, розповів в інтервʼю для Latifundist.com голова Ради директорів групи AllSeeds В’ячеслав Петрище.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

За його словами, це збитки за всі судна, про наміри завантаження яких компанія заявила ОПЗ.

«Сумарний тоннаж складає вже, напевно, 100-150 тис. т. Збитки ми оцінюємо приблизно в $10 на 1 тонну. Це різниця витрат на перевалку в порту Південний, якби ми мали доступ до причалів АМПУ, і витрат на перевалку в інших портах. Зрештою, держава повинна буде нам виплатити цю суму. Станеться це за рік чи за два, я не знаю. Але в тому, що її нам буде виплачено, я не сумніваюся, бо наші права порушені. Зокрема, сервітут. Прикро лише, що платити доведеться державі», — додав Петрище.

Контекст. З 17 травня 2024 року представники ОПЗ припинили пропускати вантажівки компанії Allseeds в порту Південний, щоб компанія могла відвантажувати продукцію на причалах, орендованих в АМПУ.

В ОПЗ прокоментували ситуацію, заявивши, що Allseeds не хоче дотримуватись вимог в оформленні проїзду транспорту територією заводу, який є режимним підприємством і має суттєві обмеження щодо пропуску сторонніх вантажів.

Читайте також: В'ячеслав Петрище: У мене тільки одне припущення: блокування діяльності AllSeeds у Південному порту — злочинна змова на користь третіх осіб

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.