Сьогодні, 11:11 Олійні

Врожайність олійних культур в ТАС-Агро перевищила планові показники на 2024 рік

Днями у всіх кластерах компанії «ТАС Агро»  повністю завершили збирання олійних культур. Врожайність перевищила планові показники на 2024 рік і є вищою середніх показників по Україні, повідомила пресслужба компанії.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Наприкінці вересня в ТАС Агро завершили жнива соняшника, з площі 17,7 тис. га було зібрано понад 43,6 тис. т, та сої з площі 16,4 тис. га вагою 37,2 тис. т.  Цьогоріч кінець літа і початок осені був аномально засушливим, що негативно вплинуло на урожайність олійних культур по всій території України. Сьогодні відчувається на ринку дефіцит соняшнику, що впливає на зростання ціни та загальну ситуацію на аграрному ринку. Загалом у компанії осінні польові роботи ми провели у надзвичайно вузькому часовому коридорі, однак впоралися на відмінно», — розповів Олег Заплетнюк, генеральний директор компанії ТАС Агро.

Станом на сьогодні в компанії продовжується збір кукурудзи та завершується посів озимої пшениці на площі 22,7 га. Також у 2024 році майже вдвічі збільшено посів озимого ріпаку з 8 до 15 тис га. сходи якого уже отримали.

Читайте також: Бразильці очікують рекордний врожай, а у нас посуха і погана якість. То що буде з цінами на сою? 

  • Станом на 26 вересня в Україні зібрали 13,6 млн т олійних культур.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.