Сьогодні, 18:00 Переробка

VITAGRO почав виготовляти корми для тварин з відходів біоетанолового заводу

VITAGRO планує наростити потужність виробництва корму для тварин DDGS на рівні 25 тис. т. Про це на третьому Українському тваринницькому саміті розповів керівник розвитку проєктів зовнішнього інвестування компанії Роман Кантаровський.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Ми стараємося будувати вертикальну інтеграцію. Ще у 2020 році ми запустили один з наших напрямків — це комбікормовий завод. Зараз ми маємо можливість виготовляти різні корми, премікси, які відповідають широкому спектру і по генетиці, і по вимогах до цих кормів», — сказав він.

За його словами, кормова база складає практично 70% собівартості вирощування свинини і в компанії думають над тим, як її здешевити.

«Саме для цього ми починаємо зараз використовувати новий продукт — DDGS. Це суха барда, яка залишається від переробки кукурудзи на біоетанол. Це нам дозволяє зменшити собівартість майже до 7% від вартості цих кормів», — зазначив Кантаровський.

Він додав, що починаючи з грудня, VITAGRO планує вийти на потужність виробництва DDGS в обсязі 25 тис. т.

Читайте також: VITAGRO запустить виробництво біоетанолу на базі спиртзаводу

  • У травні стало відомо, що VITAGRO почала будівництво пташників та нових корівників. Таким чином компанія планує збільшити поголівʼя на 800-900 корів. 
  • Наприкінці вересня VITAGRO разом зі спеціалістами Хмельницької філії Газорозподільних Мереж України вперше подали біометан до газотранспортної системи України.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.