Протести в Казахстані позначилися на нафті, а не на зерні — аналітик

Девальвація валюти в Казахстані була несуттєвою: за тиждень тенге втратив лише 0,1%. Зважаючи на зниження врожаю пшениці в Казахстані у 2021 році та активні імпортні закупівлі російської пшениці з початку поточного сезону, зерно з Казахстану навряд чи активно пропонуватиметься на світовий ринок.

Таку думку висловила аналітик аграрних ринків Чорноморського регіону Refinitiv Світлана Малиш в коментарі для Latifundist.com.

Вона зазначила, що за оцінками однієї російської аналітичної компанії, імпорт російської пшениці в Казахстан може досягти 2 млн т, що може стати одним із найбільших обсягів імпорту.

«Ситуація в Казахстані не вплинула на світовий ринок зернових, хоча ці події привернули увагу операторів. Події в Казахстані відбилися на енергетичному ринку в цінах на нафту», — прокоментувала Світлана Малиш.

Нагадаємо, що Росія буде намагатися забрати у Казахстану ринки збуту зерна. З урахуванням ситуації з посухою у сусідніх з Казахстаном країнах, з різкою нестачею зерна саме в тому регіоні, можливо Росія спробує епізодично перенаправити торгові потоки.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus