Папа Франциск закликав не використовувати зерно, як зброю

Папа Франциск закликав не використовувати зерно, як зброю
Папа Франциск закликав не використовувати зерно, як зброю
Джерело фото: Vatican News

Папа Франциск звернувся з проханням зняти блокаду експорту пшениці з України, заявивши, що «зерно не може використовуватися, як зброю‎». 

Про це пише Reuters

Понтифік зазначив, що багато мільйонів людей, особливо в найбідніших країнах світу, залежать від поставок пшениці з України та закликав зняти блокаду з експорту українського зерна. 

«Блокування експорту пшениці з України викликає велике занепокоєння, тому що від цього залежать життя мільйонів людей, особливо в бідніших країнах. Я щиро закликаю докласти всіх зусиль, щоб розв'язувати цю проблему, гарантувати загальне право на харчування. Будь ласка! Не використовуйте пшеницю, основний продукт харчування, як зброю війни», —  сказав Папа Франциск 

Додається, що Папа Франциск часто засуджував вторгнення росії в Україну та кровопролиття, викликане тим, що Москва називає «спеціальною військовою операцією». Але вчора, 1 червня, він вперше детально розповів про глобальну продовольчу кризу, яку вона принесла.

Нагадаємо, що напередодні росія заявила про намір розблокувати 70 іноземних суден із 16 держав в українських портах, які тимчасово знаходяться під контролем рф у відповідь на послаблення санкцій. Відповідь України та США не забарилась: порожні обіцянки не привід знімати санкції.

 

 
Виконано за допомогоюDisqus