Україна та США відреагували на заяви росії про відкриття коридорів з українських портів

Напередодні росія заявила про намір розблокувати 70 іноземних суден із 16 держав в українських портах, які тимчасово знаходяться під контролем рф у відповідь на послаблення санкцій. Відповідь України та США не забарилась: порожні обіцянки не привід знімати санкції.

Про це пише Reuters.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зневажливо висловився про те, що москва хоче дозволити Україні відвантажувати зерно.

«Ви не знайдете кращого прикладу шантажу в міжнародних відносинах. Якщо хтось купує це, я думаю, що з цією людиною є проблеми, і ми не повинні витрачати занадто багато часу на те, щоб зрозуміти, чому ця людина робить так», — висловився міністр на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

 

Водночас, офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що США відкидають пропозиції росії про скасування санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів. 

«Звичайно, ми не зніматимемо санкції у відповідь на порожні обіцянки. І раніше ми чули порожні обіцянки від російської федерації. Я думаю, ми маємо підстави для скептицизму, коли ми чули різні обіцянки та пропозиції з росії‎», — сказав представник держдепу США. 

Він назвав жахливим те, що росія прагне використовувати продукти харчування та енергію як зброю, та відкидає твердження про те, що це санкції проти неї викликали продовольчу кризу, заявивши, що росія займається дезінформацією.

Читайте також: «‎Суворий експорт 2022: як під час війни продати українське зерно та запобігти продовольчій катастрофі у світі?»‎ 

Нагадаємо, що міжвідомчий координаційний штаб російської федерації з гуманітарного реагування заявив, що відкриває два коридори для того, щоб іноземні кораблі могли залишити заблоковані українські порти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus