Грабіж, ув'язнення та погрози: окупанти насаджують «‎русский мир»‎ аграріям півдня України

Окупаційна влада російської федерації продовжує грабувати аграріїв. Окрім того, є навіть випадки ув'язнення аграріїв та погрози фізичної розправи. Про це повідомило видання «‎РИА-Мелитополь».‎ 

За совами мелітопольського міського голови Івана Федорова, викрали одного з найбільших фермерів, який працював на землі понад 50 років. 

«Він поїхав сперечатися із рашистами щодо ціни, яку вони дають за зерно — а це менше ніж $50 за тонну. Після цього його ніхто не бачив. Його та водія взяли в полон. А це пенсіонер, якому понад 70 років‎»‎, — розповів очільник міста. 

Повідомляється, що йдеться про члена районної організації «Аграрна спілка України» Миколу Кишко. який понад 40 років керує сільгосппідприємством «Могучий». Пізніше його відпустили.

Директор ПП «Могучий» Микола Кишко

Про тиск та погрози розповів й директор ДП ДГ «Асканійське» Віктор Найдьонов, йдеться в матеріалі швейцарських журналістів.

 «25 квітня мене насильно доставили до військової комендатури, де я мав підписати угоду про співпрацю з російським військовим керівництвом. Я відмовився. Після цього мені стали надходити погрози моєму життю, життю моєї родини. Телефоном мені погрожували тюремним ув'язненням і смертю», — згадує аграрій. 

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎

Відзначається, що після телефонних дзвінків із погрозами він разом із сім'єю залишив окуповану територію. Пізніше йому стало відомо, що російські окупанти конфіскували його врожай.

Директор ДП ДГ «Асканійське» Віктор Найдьонов

«‎У нас було в резерві 600 тонн сої та 200 тонн насіння соняшника, все це зникло. Наскільки я знаю, його привезли до Криму. Отже, наш урожай іде на експорт‎», — підсумував директор ДП ДГ «Асканійське».

Читайте також: «Без HIMARS ніякого зерна». Чому такі заяви — постріл в ногу Україні‎»‎ 

Додається, що нині це відбувається з багатьма аграріями на окупованій території.

Нагадаємо, що крадене українське зерно експортують до Близького Сходу та Північної Африки.

Виконано за допомогоюDisqus