Зростання у 50 разів експорту із Криму вказує на крадіжки українського зерна — Bloomberg

Експорт продовольства з Криму зріс у 50 разів
Експорт продовольства з Криму зріс у 50 разів
Джерело фото: www.bloomberg.com

З окупованого росією півострова Крим експортовано у 50 разів більше продуктів, ніж зазвичай у цю пору року, що, ймовірно, вказує на те, що саме українська агропродукція вивозиться за кордон.

Про це пише Bloomberg.

За даними дослідницької компанії AgFlow, з початку березня з порту Севастополя відвантажено близько 462 тис. т сільськогосподарських товарів, таких як зернові, олійні, бобові та олії. Торік порт відвантажив близько 8 тис. т.

За словами аналітика Maxigrain Олени Нероби, експорт товарів із Севастополя, який знаходиться під санкціями Європейського Союзу та США, є імовірною ознакою контрабанди. 

«Весь Кримський півострів, який росія окупувала у 2014 році, зазвичай виробляє від 500 до 900 тис. т пшениці за рік, в основному для власного споживання‎», — відмітила аналітик. ‎ 

Читайте також: «‎Закупкою зерна на Херсонщині керують ростовські вірмени, або Як Латифундист зерновози в оренду здавав»

Додається, що за оцінками Київської школи економіки, станом на червень понад 1 млн т зернових та олійних культур на суму близько $600 млн було вивезено росією або пошкоджено під час війни.

Нагадаємо, що на російських зернових пабліках безліч оголошень з пошуку зерновозів, які б могли перевозити крадене або куплене за безцінь зерно з тимчасово окупованих територій до Криму або у великі російські міста.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus