АГРОТРЕЙД удвічі збільшив перевалку зерна через морпорти

АГРОТРЕЙД у два рази збільшив перевалку зерна через порти
АГРОТРЕЙД у два рази збільшив перевалку зерна через порти
Джерело фото: АГРОТРЕЙД / Agrotrade

За пів року війни «Агротрейд‎»‎ експортував близько 140 тис. т зерна, даний показник приблизно в чотири рази менше, ніж компанія могла експортувати у мирний час, пише пресслужба групи компанії.

За словами директорки з операційної діяльності групи «Агротрейд‎» Олени Ворони, цей показник містить у собі як власне зерно, так і зерно інших холдингів.

«За сьогоднішніх умов традиційний трейдинг трансформувався в спільне виконання контрактів разом з іншими сільгоспвиробниками. Тому зараз ми об’єднуємось з компаніями, яким також складно вивезти зерно, щоб здійснювати спільні продажі»‎, — сказала вона.

За її словами, ситуація з експортом дещо покращилась після часткового розблокування портів в рамках Стамбульських угод. Тепер, коли залізна дорога вже не єдиний спосіб вивезення зерна, темп експорту пришвидшився вдвічі.

Часткове розблокування портів почало позначатись і на цінах зерна. Якщо раніше ціни всередині України були надзвичайно низькі, а за кордоном навпаки — стрибнули вгору, то тепер ця різниця поступово вирівнюється.

Читайте також: «‎Зелений коридор для ріпаку в ЄС. Чому важливо його створити?»‎

Нагадаємо, що озимим ріпаком компанія засіяла понад 15 тис. га у Чернігівській, Сумській та Харківській областях, що вдвічі більше ніж було цьогорічного сезону. У компанії вважають цю культуру перспективною, тому збільшили площу посіву.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus