В Україні запроваджені нові обмеження при реєстрації податкових накладних

Кабінет Міністрів на засіданні 12 жовтня вніс зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, запроваджуючи нові обмеження щодо реєстрації.

Про це повідомив представник КМ у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Так, зокрема, виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача — платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

Крім того, передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації ПН/РК платника податку, яким подано для реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, у разі, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку.

Читайте також: «‎Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр»‎ 

Також встановлено обов'язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі:

  • відповідності платника податку критеріям ризиковості;
  • надходження до контролюючого органу податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

Нагадаємо, існує думка, що після завершення війни, локомотивом економіки однозначно буде сільське господарство, а його основою — земельні ресурси країни, які мають максимально ефективно забезпечувати економіку країни надходженнями.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus