Після перемоги Україні необхідно відкрити справжню війну із «чорними трейдерами‎» — думка

Після завершення війни, локомотивом економіки однозначно буде сільське господарство, а його основою — земельні ресурси країни, які мають максимально ефективно забезпечувати економіку країни надходженнями.

Про це повідомив керівник відділу земельних і майнових відносин «МХП‎»Володимир Нагорний у матеріалі «Відновлення економіки після ПЕРЕМОГИ, або У фокусі земельні ресурси України» на Latifundist.com.

За його словами, левову частину надходжень від с/г земель складає оперативна діяльність агровиробників.

«Вирощування с/г продукції та її реалізація, в т.ч. на експорт супроводжуються податковими надходженнями до державного та місцевих бюджетів: податок на доходи фізичних осіб, ПДВ, акцизи тощо», — пояснив Володимир Нагорний.

Проте, експерт зазначає, що у цьому процесі є проблемні місця — приховування бази оподаткування, тіньові схеми закупівлі та реалізації. 

Читайте також: «‎Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр»‎ 

«Ні для кого не секрет, що, навіть під час війни із загарбником, у нас в країні є можливість реалізовувати зернові за готівку, тіньовий обіг якої по економіці б’є не гірше ворога», — уточнює Володимир Нагорний. 

На думку фахівця, рішення у цьому випадку дуже просте — унеможливити продаж зернових з використанням неофіційних розрахунків, а саме — відкрити справжню війну із чорними трейдерами, які скуповують с/г продукцію.

Нагадаємо, що всупереч війні українці уклали понад 21 тис. земельних угод.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus