Фермер розповів про схему окупантів з «‎віджиму» ‎агропродукції

У окупованій частині Запорізької області окупанти забирають агропродукцію у фермерів без грошей, без ціни, ніби на зберігання.

Про це йдеться в матеріалі: «‎Сповідь фермера з окупованої частини Запоріжжя»‎ на Latifundist.com,

«Горе-підприємці, зокрема, є і колись наші серед них, у «спайці» з росіянами просто забирають продукцію без грошей, без ціни, ніби на зберігання. Потім приватно домовляються про відвантаження продукції невеликими баржами. А гроші вже заплатять, коли товар потрапить клієнту, наприклад, до Туреччини. Щоправда, це поодинокі випадки‎»‎, — говорить фермер.

Якщо брати масово, уточнює аграрій, то все зерно залишається на складах. Водночас трошки раніше, згадує аграрій, росіяни дещо купляли, вивозили, поки було потрібне зерно минулорічного врожаю. Брали ж його за безцінь.

«‎Тоді вони вивозили його на Крим і далі везли на продаж. Зараз же в ньому вже немає великої потреби, бо зберігати особливо ніде, адже їхні сільгоспвиробники зібрали власний врожай. До того ж склади ще й досі залишаються забиті нашою минулорічною продукцією»‎, — зауважив він.  

Аграрій уточнив, що тих фермерів, які ще залишаються на окупованій території, зараз «дотискають»: «Якщо не пройдеш реєстрацію, то все, що у тебе є на складі: продукція, техніка, — це все буде «націоналізовано»‎. Великі агрокомпанії, за його словами, одразу націоналізовують, точніше призначають там своїх управляючих-«смотрящих».

Читайте також: «‎Реєструйся або «націоналізуємо»: як окупаційна влада на Запоріжжі змушує аграріїв до співпраці»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus