Торгова війна між США та Китаєм «‎‎б'є» по фермерах

Американські аграрії вважають, що торгова війна між США та Китаєм дуже їм нашкодила.

Про це йдеться в матеріалі: «‎Чим задобрювали аграріїв політики, та чого чекати у разі перемоги республіканців?»‎ на Latifundist.com.

Так, у 2020 році набула чинності перша фаза нової торговельної угоди з Китаєм, згідно з якою Пекін погодився придбати сільгоспродукцію в США на $80 млрд у перший рік.

 «Пройшло 2 роки, а ми майже нічого не чули про міжнародну торгівлю», — розповів National Public Radio фермер з Південної Дакоти.

В США та Китаї добре розуміють, що конфронтація може призвести до економічних втрат, адже китайська економіка є основним джерелом попиту на американські товари та послуги. Також важливою є співпраця з Піднебесною у боротьбі зі змінами клімату, яка вважається найбільшим джерелом викидів парникових газів.

«Обсяги торгівлі можуть говорити про протилежне, але напруження, що зростає, в політичних відносинах призвело до погіршення комерційного середовища для багатьох американських компаній», — зауважив виконавчий віце-президент торгової палати США.Майрон Діамант.

Своєю чергою республіканці неодноразово «лякали» фермерів тим, що зі сторони Китаю є небезпека поглинання американських сільгоспугідь та контроль над ланцюгом постачання.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus