Атака рф на енергосистему України призупинила роботу Одеського порту — Сольський

Вчора, 11 грудня, Одеський порт призупинив роботу через останню російську атаку на енергетичну систему регіону, але зернотрейдери не очікують призупинення експорту.

Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Сольський, пише Reuters.

За словами міністра Одеський порт вчора не працював, тому що генератори ще не були включені. Водночас зернотрейдери продовжували відвантажувати зерно через два інші порти — Чорноморськ і Південний, які працювали частково.

«Проблеми є, але ніхто з трейдерів не говорить про зупинку відвантажень. Порти використовують альтернативні джерела енергії. Порт Чорноморськ зараз працює приблизно на 80% потужності‎», — розповів Сольський.

Разом з тим керівник «АМПУ» Олексій Востріков заявив, що завдяки енергетикам, які працюють 24/7, енергопостачання поступово відновлюється.

Нагадаємо, що через атаки росіян на енергетичну інфраструктуру Одещини в ніч з 9 на 10 грудня в Одесі було відключено від електроенергії всіх споживачів, крім критичної інфраструктури.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus