білорусь погодилася на транзит українського зерна для експорту з литовських портів

білорусь поінформувала Організацію Об’єднаних Націй, що дозволить без попередніх умов транзит зерна з України через свою територію для подальшого експорту з литовських портів.

Про це йдеться у повідомленні речника Генсека ООН Стефана Дюжарріка.

Як заявив речник ООН Стефан Дюжаррік, заступник міністра закордонних справ білорусі Юрій Амбразевич зустрівся напередодні в Нью-Йорку з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, щоб повідомити йому, що немає ніяких передумов для транзиту українського зерна.

Разом з тим, Амбразевич «повторив прохання свого уряду мати можливість експортувати власні добрива, які в даний час підпадають під санкції‎»‎, — йдеться в заяві Дюжарріка за підсумками зустрічі.

Президент Литви вважає пропозицію білорусі експортувати українське зерно пасткою та спробою уникнути санкцій, закликав не ставати на цю пропозицію.

Читайте також: «‎Блекаут: як в умовах відключення електроенергії живе агробізнес»‎

Нагадаємо, що раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія навмисно гальмує роботу «зернового коридору», унаслідок чого час очікування суден збільшується до 3-5 тижнів і щомісяця недоекспортовується кілька мільйонів тонн української агропродукції.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus