McDonald's збирається закривати бізнес в Казахстані через військову агресію росії — Bloomberg

McDonald's Corp (MCD.N) збирається покинути Казахстан, оскільки збої, спричинені російською агресією в Україні, залишили країну без заміни для поставок російського м’яса.

Про це повідомляє Bloomberg News.

Гігант швидкого харчування, який пішов з росії в травні, заборонив своєму місцевому франчайзі закуповувати м'ясні котлети у російських постачальників, йдеться у звіті.

Компанія McDonald's не коментує повідомлення.

Читайте також: Чому McDonald’s не до душі казахстанська яловичина? Уроки тваринництва від Казахстану

Ліцензіат компанії в Казахстані був змушений тимчасово закрити свої ресторани в листопаді після розриву зв'язків з російськими компаніями та вичерпання запасів, повідомили Reuters три джерела, обізнані з ситуацією.

Вихід підкреслює проблеми з постачанням, з якими зіткнулися багато казахстанських компаній після вторгнення росії в Україну та західних санкцій проти москви, які послідували за цим. Головним торговельним партнером Казахстану є сусідня росія.

Нагадаємо, що влада Чехії погодила план ліквідації 220 тис. курей на одній з птахоферм через виявлення найбільшого спалаху пташиного грипу. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus