В Чехії ліквідують 220 тис. курей через хворобу

Влада Чехії погодила план ліквідації 220 тис. курей на одній з птахоферм через виявлення найбільшого спалаху пташиного грипу. На одній з птахоферм на заході Чехії за результатами аналізів минулого тижня виявили пташиний грип. Щоб масштаби спалаху не стали більшими курей на фабриці планують знищити.

Про це повідомляє видання КОМЕНТАРІ.

За 150 км від Праги зафіксували позитивні аналізи на пташиний грип, який виявили в одному з трьох цехів пташиної ферми, після різкого збільшення загиблих курей. Загалом на всій птахофермі перебуває близько 750 тис. курей, проте в зараженому цеху їх кількість становить 220 тис.

Таким чином, щоб врятувати від поширення пташиного грипу на інших тварин влада Чехії посилаючись на Державну ветеринарну адміністрацію Чеської Республіки вирішила ліквідувати всіх курей в одному цеху, де і було виявлені зразки пташиного грипу.

«Увесь цех повинен бути ліквідований», — сказав речник Державної ветеринарної адміністрації Чехії Петр Маєр.

Нагадаємо, що агрохолдинг «Авангард‎»‎ Олега Бахматюка заявив про знищення птахофабрики «Чорнобаївська‎» ‎внаслідок російської окупації.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus