Лозинського звільнили за підозру в отриманні хабаря в розмірі $400 тис. — МІУ

У неділю, 22 січня Василя Лозинського, якого напередодні впіймали на хабарі у $400 тис. при закупівлі генераторів, звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

«Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури», — написав Кубраков.

Він повідомив, що вже дав доручення команді Міністерства розпочати перевірку усіх чинних проєктів Мінрегіону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги.

«При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої», — додав він.

Читайте також: «‎Як перетворити кукурудзяну солому на гроші»‎ 

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ повідомили, що Василя Лозинського затримали працівники Національного антикорупційного бюро через справу із розкрадання бюджетних коштів. Його звинувачують в отриманні хабаря у розмірі $400 тис. при закупівлі генераторів. Сума закупівлі складала 1,8 млрд грн. Кримінальне провадження розслідують з вересня минулого року. 

22 січня НАБУ підтвердило затримання Лозинського. Детективи затримали його під час отримання хабаря у розмірі $400 тис.

Василь Лозинський (36 років) з 9 грудня 2022 року обіймав посаду першого  заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, яке утворили напередодні шляхом об’єднання Мінінфраструктури та Мінрегіону. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Виконано за допомогоюDisqus