Ставки фрахту по Дунаю коливаються у вузькому діапазоні — Бєлах

Після запуску «зернової ініціативи» ставки фрахту коливаються в досить вузькому діапазоні — на рівні €30/т для важкого зерна.

Про це розповів заступник директора з економіки та фінансів «Українського Дунайського судноплавства» Владислав Бєлах в матеріалі: «‎Ставки фрахту, перевалка, демереджі: яким буде 2023-й рік для Дунаю»‎ на Latifundist.com.

За його словами, УДП ніколи не штовхали ставки вгору, не розганяли ринок, як хтось помилково вважає, а переглядали ставку відповідно до ситуації на ринку.

«А як по-іншому? Продавати вдвічі дешевше, щоб хтось спекулював на нашому фрахті? Але ми ніколи не були й не є зацікавлені у споті, навіть якщо він демонструє занадто високі ставки», — говорить Владислав Бєлах.

Владислав Бєлах наголошує, що потрібні системні вантажопотоки, власники вантажу, довгострокові контракти на перевезення.

«‎Ми прибрали практику роботи з посередниками, відчуження флоту в інтересах третіх осіб сьогодні неможливі. Ми завжди це казали і продовжуємо далі дотримуватися цієї політики»‎, — наголосив заступник директора з економіки та фінансів УДП.

Читайте також: «‎Владислав Бєлах: Якщо порівнювати вартість логістики із Західним кордоном — Дунай виграє»

Нагадаємо, торік, на початку листопада, УДП запустило проєкт «Дунайський зерновий шлях».

Тоді, гендиректор УДП уточнив, що за рахунок більш швидкого процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus