В Україні стартував проєкт «‎Дунайський зерновий шлях»‎

Українське Дунайське пароплавство» (УДП) відреагувало на вихід росії з угоди про «зерновий коридор» запуском проєкту «Дунайський зерновий шлях».

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Facebook.

За його словами, ще влітку у компанії допускали, що рф може в будь-який момент спробувати зірвати «Зернову ініціативу». Тому наполегливо і системно розвивали проєкт «Дунайський зерновий шлях». Зокрема, УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових. 

«Ми також домовилися з нашими румунськими партнерами — групою компаній TTS — про більш швидку та ефективну схему перевалки у порту Констанци. Наш «Дунайський зерновий шлях» вже починає працювати‎», — зазначив Москаленко.

За його словами, йдеться про безпечну й гарантовану доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Увесь логістичний ланцюжок здійснюється і контролюється УДП.

Читайте також: «‎Зерновий коридор під прицілом. Чого чекати агроринку?»‎ 

Гендиректор УДП уточнив, що за рахунок більш швидкого процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. 

Зазначається, що важлива складова проєкту — оснащення суден системами онлайн контролю, відеоспостереження та збільшення кількості судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту. За прогнозами експертів УДП, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць.

Читайте також: «Валерій Ткачов: росія заздалегідь планувала зупинити експорт зерна з України‎»‎ 

Додається, що на другому етапі реалізації проєкту «Дунайський зерновий шлях» передбачається будівництво нових барж, адже пароплавство фактично вичерпало можливість збільшення «тоннажу». Крім того, вже незабаром починається модернізація тяги — капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus