Мексика прагне скоротити імпорт кукурудзи на 30%-40% до 2024 року

Кукурудза
Кукурудза
Джерело фото: Latifundist.com

Мексика не зможе повністю замінити всю кукурудзу, яку вона імпортує, до 2024 року, але сподівається скоротити свої закупівлі від 30% до 40%, пише Reuters.

Друга за величиною економіка Латинської Америки вже є самодостатньою у виробництві білої кукурудзи, але сильно залежить від імпорту жовтої кукурудзи, яку вона в основному купує для використання в якості корма для худоби.

За словами заступника міністра сільського господарства Віктора Суареса, Мексика значно просунулася у своєму прагненні замінити імпорт зерна, який майже повністю надходить зі Сполучених Штатів.

«‎Наразі країна не готова виробляти 16 млн т кукурудзи, яка зараз імпортується для тваринницького сектору»‎, — сказав Суарес.

Суарес зазначив, що наступному уряду Мексики також доведеться розв'язувати цю проблему, і що йому необхідно буде продовжувати стратегію порятунку дрібних виробників і продовольчої самодостатності.

Термін повноважень президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора закінчується в жовтні 2024 року.

Читайте також: «‎Як перетворити кукурудзяну солому на гроші»‎ 

Нагадаємо, у січневому звіті WASDE аналітики зменшили свою оцінку виробництва кукурудзи в США до 348,75 млн т (353.84 млн т. у грудні). Прогноз експорту кукурудзи зі США та кінцеві запаси, за інформацією аналітиків, складуть 48.9 млн т та 31.54 млн т відповідно.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus