росія встановила рекорд з гальмування роботи «‎зернової угоди»‎

Протягом минулого тижня з українських портів виходили лише до двох-трьох суден на добу. Це найнижчий показник за пів року роботи «‎зернового коридору»‎.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.  

Основна причина зниження темпів завантаження суден — штучна перешкода роботі «зернової ініціативи‎» з боку російських інспекторів, пояснюють у міністерстві.

«‎За останні сім днів у рамках «‎зернової угоди»‎ Україна відправила 871 тис. т агропродукції. Кукурудзи — 387 тис. т, пшениці — 287 тис. т», — підрахували у відомстві. ‎ 

Зокрема, з порту Чорноморськ вийшло четверте судно у рамках ініціативи Grain from Ukraine. Балкер Amira Hana доставить до порту Джибуті 30 тис. т пшениці, а звідти українське зерно буде направлено до Ефіопії. Загалом до Ефіопії, яка перебуває на межі голоду, Україна вже доставила 238 тис. т пшениці.

У міністерстві підтверджують, що найбільше агропродукції від початку роботи угоди відправлено до Африки у жовтні. Тоді було завантажено 25 суден, загальний тоннаж становив 571,4 тис.т агропродукції.

Загалом «‎коридором»‎ уже вийшли 673 судна із 18,4 млн т української агропродукції.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus