Топменеджер Київстара придбав 50% компанії AeroDrone

Безпілотник AeroDrone
Безпілотник AeroDrone
Джерело фото: Facebook

Член наглядової ради мобільного оператора «Київстар» та ексочільник українського офісу Microsoft Дмитро Шимків придбав 50% компанії AeroDrone. Суму інвестиції він не розголошує, як і більшість деталей партнерства, пише Forbes.

Зазначається, що до війни компанія виготовляла дрони для обробітку полів ЗЗР та мікродобривами. Менш ніж за рік український виробник аграрних дронів AeroDrone розробив дві військові моделі та отримав дозвіл на експлуатацію в ЗСУ.

«Наразі готові дві моделі БпЛА. D80-Discovery може підіймати до 80 кг вантажу, літати зі швидкістю 120 км/год, а виконувати польотні завдання на автопілоті. Інший апарат — E-300 Enterprise — дрон із корисним навантаженням до 300 кг»‎, — розповіли розробники виданню.  

У грудні 2022-го обидва безпілотники AeroDrone допустили до експлуатації у ЗСУ. 

«Питання масштабування бізнесу є великим викликом для багатьох. Потрібен досвід і розуміння, як перетворити технологію на бізнес‎»‎, — говорить інвестор. 

Планами щодо військового напрямку й обсягом потрібних інвестицій Шимків категорично відмовився ділитися. Аграрні дрони інвестор збирається сертифікувати у Європі та США. 

Читайте також: «Бізнес всупереч війні, або Про нові напрямки роботи Ерідон, LNZ Group, VITAGRO та інших агрокомпаній у 2022 році‎»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus