Україна розраховує на продовження вільного доступу до європейського ринку — Кубраков

Цьогоріч Україна планує відкрити нові та збільшувати пропускну спроможність наявних пунктів пропуску на кордоні з ЄС, а також будувати дороги, мости та залізничні колії.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише пресслужба відомства. 

За його словами, з першого дня війни спільно з Євросоюзом МІУ працює над розвитком інфраструктурних проєктів розбудови альтернативних логістичних маршрутів. 

«‎Зокрема, за останній рік на кордоні з державами ЄС відкрили новий автомобільний пункт пропуску, збільшили пропускну спроможність ще двох існуючих пунктів та покращили залізничну логістику на кордоні»‎, — відмітив міністр.

Окрім цього, у МІУ розраховують на продовження угоди про лібералізацію перевезень автотранспортом Україна – ЄС, термін дії якої завершується в червні.

«‎Завдяки їй українські перевізники отримали вільний доступ до європейського ринку, що своєю чергою позитивно вплинуло на товарообіг України та ЄС», — заявив Олександр Кубраков.

Разом з тим Кубраков закликав європейських колег підтримати продовження «зернової ініціативи».

Читайте також: «‎Валерій Новіцький про зміни в менеджменті ТАС Агро, співпрацю з ViOil та нову торгову політику компанії»‎ 

Нагадаємо, група з шести східноєвропейських країн, зокрема — Польща, просить про заходи для зменшення надлишку пропозиції зерна, адже українське зерно конкурує з виробниками на ринках сусідніх країн, і таким чином скорочує попит на місцеву продукцію.

Країни просять про компенсації своїм фермерам та про запровадження ізольованих транзитних шляхів, щоб українське зерно та інші продукти могли одразу потрапляти до третіх країн та не спричиняти перебоїв у ЄС

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus