Danone продає частину активів у рф з можливістю викупу

Компанія з виробництва молочних продуктів Danone запропонувала потенційним інвесторам контроль над частиною активів у росії з умовою зворотного викупу.

Про це пише «Коммерсантъ‎».

«‎Danone включив опціон зворотного викупу в угоду з передачі контролю в російському бізнесі молочних продуктів і рослинних напоїв. Інвесторам запропоновано від 75%, Danone хоче зберегти частку і місце в раді директорів російської компанії після угоди», — пише видання. ‎  

Зазначається, що в угоду мають увійти тільки російські марки Danone, серед яких «‎Простоквашино»‎, «‎Растішка»‎‎, «Тьома»‎.

«Перший етап відбору інтересантів завершився. Серед потенційних покупців є кілька інвестиційних фондів, кажуть співрозмовники, не називаючи їх», — зазначили у виданні. 

У Danone заявили, що не коментують цю тему.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

Нагадаємо, про намір передати контроль над частиною бізнесу в росії, за винятком сегмента дитячого харчування (завод «Істра - Нутріція‎»‎, бренди Nutrilon, «‎Малютка»‎ і «Малюк‎»‎) Danone оголосила в жовтні 2022 року.

У компанії назвали цей крок «‎найкращим варіантом»‎ для збереження безперервності локальних операцій у довгостроковій перспективі.

У компанії в рф працює 13 заводів, що випускають традиційні молочні продукти, йогурти, десерти під брендами «‎Простоквашино»‎, «‎Активіа», Actimel, «Даніссімо‎»‎, Alpro, «‎Тьома»‎.

За підсумками січня-вересня 2022 року глобальний виторг Danone зріс на 14,9%, до €20,7 млрд, рік до року, на бізнес молочних продуктів і рослинних напоїв у рф припало близько 5%.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus