Угорщина перевірятиме українське зерно за нормами Євросоюзу

Угорщина перевірятиме якість українського зерна, що надходить на внутрішній ринок країни, за тими самими вимоги, що і до зерна вирощеного в Євросоюзі.

Про це заявив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь, пише пресслужба відомства. 

За словами міністра, такий крок спрямований на допомогу угорським фермерам, які можуть постраждати від збільшення імпорту дешевшого українського зерна.  

«Імпортні культури, вирощені в набагато менш суворих умовах виробництва, знижують ціни, створюючи значні конкурентні переваги. Однак Брюссель не допомагає угорським фермерам і продовжує нічого не робити для усунення цієї конкурентної переваги‎»‎, — зазначив міністр. 

Надь також попередив угорський бізнес про відповідальність за використання українського зерна, яке не пройшло оцінку якості в Угорщині. 

У Міністерстві уточнили, що Угорщина не буде застосовувати нові норми стосовно українського зерна, яке транзитом доставляється в країни Африки та Азії. 

Читайте також: «‎Бути чи не бути ГМО, ось в чому питання»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus