російські олігархи Чемезов та Шелков хотіли обікрасти Україну на 150 млн грн

Підсанкційні олігархи Сергія Чемезова та Михайла Шелкова хотіли уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Відмічається, що олігархи хотіли приховати майно, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств: Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг «Інвест Агро», які Вищий антикорупційний суд передав у власність України.

«‎Чемезов та Шелков хотіли приховати продукцію, яку оцінили у близько 150 млн гривень. Це понад 100 одиниць автомобільної та спеціалізованої техніки, 6 вагонів з агропродукцією, понад 5,5 тис. контейнерів з ільменітовою рудою, яка використовується для виготовлення титану, майже 1,2 тис. т міндобрив та інших сільгосптоварів»‎, — йдеться в повідомленні правоохоронців. 

У СБУ зауважили, що обидва фігуранти планували переправити за кордон значну частину націоналізованого майна. Тривають слідчі дії. СБУ встановлює осіб, причетних до схеми.

Читайте також: «‎Росіяни підірвали склад з селітрою, а в новинах показали, що це склад з боєприпасами. Репортаж із Миколаївського кластера A.G.R. Group»‎ 

Нагадаємо, АМКУ дозволив Веревському сконцентрувати понад 50% акцій Кернела. Аналітик вважає, що Веревський скористався низькою ціною акцій Кернел задля викупу контрольного пакета

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Виконано за допомогоюDisqus