Grain from Ukraine: кожне судно забезпечує продовольством 90 тис. людей

Кожне судно із зерном, яке Україна відправляє у межах програми Grain From Ukraine, забезпечує продовольством в середньому 90 тис. людей.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики, пише «‎Укрінформ». ‎  

«‎Grain From Ukraine — це насамперед гуманітарна ініціатива. У її межах планується забезпечити зерном країни, які перебувають на межі голоду. Кожне судно із зерном, яке відправлене у рамках Grain From Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей»‎, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попри війну та всі труднощі, пов'язані з повномасштабним вторгненням, Україна і далі турбується про продовольчу безпеку світу.

У міністерстві нагадують, що у порту «Чорноморськ»‎ стало під завантаження п'яте судно у межах Grain From Ukraine, яке зокрема, доправить 25 тис. т української пшениці для Республіки Кенія (порт Момбаса). Країнами-донорами, які оплатили закупку зерна, фрахт судна, логістику та дистрибуцію зазначеної поставки стали Велика Британія, Норвегія, Бельгія, Нідерланди, Швейцарія, Італія, Словенія та Чехія.

Нагадаємо, програму Grain from Ukraine ініціював Президент України Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою ООН.

До програми доєднались понад 30 країн, які сумарно надали майже 200 мільйонів доларів на її фінансування. У межах Grain from Ukraine 110 тис. т української пшениці вже отримали одні з найбільш соціально вразливих країн Африки — Ефіопія та Сомалі.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus