Зеленський оголосив про початок міжнародної програми Grain from Ukraine

Володимир Зеленський оголосив про початок програми Grain from Ukraine
Володимир Зеленський оголосив про початок програми Grain from Ukraine
Джерело фото: Пресслужба Президента України / president.gov.ua

У День пам'яті жертв Голодомору Президент України Володимир Зеленський оголосив про початок програми Grain from Ukraine, метою якої є забезпечення зерном бідних країн Азії та Африки, йдеться на сайті глави держави.

Як повідомив Володимир Зеленський на саміті з продовольчої безпеки International Summit on Food Security у Києві, Україна є одним із гарантів світової продуктової безпеки та виконуватиме свої обов'язки всупереч російському вторгненню.

За його словами, прикладом цього є Чорноморська зернова ініціатива, яка розблокувала постачання зерна через українські порти в Чорному морі.

Однак Зеленський додав, що ця програма не працює на повну потужність, оскільки рф намагається затягнути рух суден. Так, у Босфорській протоці стоїть близько 80 суден.

Для цього й було запущено ініціативу Grain from Ukraine, яка, за словами президента України, «‎дасть змогу нагодувати близько 5 мільйонів людей у бідних країнах»‎. Насамперед ідеться про Ефіопію, Судан, Південний Судан, Сомалі, Ємен, Конго, Кенію та Нігерію.

«‎Ми запрошуємо до цієї гуманітарної ініціативи, гуманітарної програми інші держави та соціально відповідальний бізнес. І радий сьогодні оголосити, що в день старту до Grain from Ukraine долучилися 20 країн. І буде більше»‎, — зазначив він.

Читайте також: «‎Зернова угода +120 днів. Що захочуть взамін росіяни та чи чекати зростання внутрішніх цін»‎

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus