У випадку зриву зернової угоди ми готові переключити логістику на західні кордони — учасник ринку

LNZ Group активно користується «зерновим коридором». Однак в компанії розуміють, що продовження «зернової угоди», яке повинно відбутись в кінці березня, може бути саботоване російською стороною.

Про це Latifundist.com розповів директор «ЛНЗ Експорт» LNZ Group Володимир Гуменюк.

«В сьогоднішній ситуації максимум уваги ми приділяємо короткостроковому плануванню, що дозволяє швидко реагувати на змінювані обставини. Далекоглядні плани зараз будувати недоцільно через надто велику кількість невідомих. У випадку зриву «Зернової ініціативи» ми готові переключити логістику в напрямку західних кордонів і Дунайських портів в будь-який момент», — зазначив Гуменюк.

Додамо, що основний ринок збуту для LNZ Group — Європейський союз. Також компанія експортує свою продукцію до Китаю, Туреччини, країн Близького Сходу та Північної Африки.

Нагадаємо, Уряд України гарантуватиме матеріальну компенсацію власникам та операторам кораблів, які задіяні в «зерновій угоді». Виплати здійснюватимуть з держбюджету у разі, якщо росія почне саботувати «зернову угоду» і створюватиме ризики знищення суден, що працюють за цією угодою.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus