Стало відомо, у яких випадках страхуватимуть судна з «зернового коридору» з держбюджету

Уряд України гарантуватиме матеріальну компенсацію власникам та операторам кораблів, які задіяні в «зерновій угоді». Виплати здійснюватимуть з держбюджету у разі, якщо росія почне саботувати «зернову угоду» і створюватиме ризики знищення суден, що працюють за цією угодою.

Про це повідомляє пресслужба Верховної ради України.

Народні депутати ухвалили відповідний законопроект №8399, який передбачає зміни до державного бюджету.

«Одна з головних змін — це норма, що передбачає страхування суден, які беруть участь у «зерновому коридорі» обсягом до 20 млрд грн. За 2022 рік, поки працювала зернова угода України з Туреччиною та ООН, було експортовано з України близько 16 млн тонн агропродукції. Ми зацікавлені, щоб цей аграрний експорт зберігався, бо це і надходження до державного бюджету, і робочі місця для людей», розповіла народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Нагадаємо, наприкінці минулого року, клуб взаємного страхування P&I заявив, що скасовує покриття ризиків війни росії та білорусі проти України після виходу перестраховиків із регіону через загрозу великих збитків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus