Фермери Харківщини зможуть отримати насіння соняшнику та кукурудзи від міжнародних партнерів

Уряд Японії та Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) забезпечать фермерів Харківської області насінням соняшнику та кукурудзи в рамках весняної посівної.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Загалом уряд Японії закупив насіння на суму в понад $1 млн. Воно вже в Україні і харківські аграрії зможуть подати заявки на його отримання через Державний аграрний реєстр.

«Спільно з нашими японськими партнерами та Мінагрополітики ми змогли допомогти малим фермерам підготуватись до весняної посівної кампанії. Ми й надалі допомагатимемо українським агровиробникам критично важливими ресурсами», — сказав Голова офісу FAO в Україні П’єр Вотьє. 

До того ж, міністр агрополітики Микола Сольський домовився з японською стороною про створення навчальної програми для українських студентів на базі Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва в рамках обміну.

Нагадаємо, об'єм експорту українського соняшника за половину сезону 22/23 (вересень-лютий) сягнув нового історичного максимуму — 1,54 млн т. Майже 80% від цього обсягу відправили в Євросоюз, 19% — в Туреччину.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus