Однією з вимог до сировини на біогаз є її чистота, тому валкування має бути максимально охайним — фахівець

Стрічковий валкувач Pöttinger MERGENTO
Стрічковий валкувач Pöttinger MERGENTO
Джерело фото: Пьотінгер Україна

З розвитком альтернативної енергетики виникла потреба в специфічному валкуванні. Роторні валкувачі для цього не підходять.

Про це у матеріалі «Який валкувач краще обрати: стрічковий чи роторний?» на Latifundist.com розповів бренд-менеджер «Пьотінгер Україна» Володимир Мірненко.

«Велика маса пожнивних решток кукурудзи, часто з високою вологістю, складає проблему для роторних валкувачів. Вони не розраховані на таке навантаження. Однією з основних вимог до сировини на біогаз є її чистота, тому валкування повинно бути максимально охайним», — зазначив фахівець.

Він додав, що потужні стрічкові валкувачі справляються з валкуванням як змульчованих пожнивних решток, так і подрібнених жаткою комбайна. 

Валкувач з поперечним транспортером Pöttinger MERGENTO може валкувати без втрати якості на швидкостях 12-18 км/год. Якщо поле дозволяє, то до 20 км/год. Обмежуючим фактором є комфорт тракториста. Продуктивність може складати від 6 до 10 га/год, і сильно залежить від можливості рухатися швидко. Вимоги до потужності трактора — від 90 до 140 км/год. 

Виконано за допомогоюDisqus