Компанія Pöttinger завезла в Україну першу модель стрічкового валкувача Mergento

Стрічковий валкувач Pöttinger Mergento
Стрічковий валкувач Pöttinger Mergento
Джерело фото: Pöttinger

Компанія Pöttinger доставила в Україну першу модель нового стрічкового валкувача Mergento VT 9220. На сьогодні лінійка валкувачів цього типу складається з однієї моделі.

Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив бренд-менеджер «Пьотінгер Україна» Володимир Мірненко.

«Стрічкові валкувачі для Pöttinger є новинкою. На європейському ринку в серійному виробництві вони з'явилися минулого сезону», —  зазначив Володимир Мірненко.

За його словами, доставити машини в Україну планували весною 2022 року, але через війну плани зірвалися. Зараз 2 перші машини зайшли в Україну. Їх поки що не продають, а активно демонструють.

Валкувач Mergento VT 9220 вже демонстрував свої можливості на валкуванні озимого жита агрокомпанії «Промінь» (Миколаївській обл), а також «Маяк» та «АгроКо» (Черкаська обл), найближчим часом планується перша демонстрація на валкуванні люцерни в агропідприємстві «Пісківське» (Чернігівська обл).

Читайте також: Аграріям розповіли про результати випробувань оновленої серії сівалок від PÖTTINGER

За словами експерта, стрічкові валкувачі можуть працювати на швидкості до 20 км/год без втрати якості роботи. В той час, коли роторні машини тільки на максимальній швидкості — 6-8 км/год.

«Mergento зроблений таким чином, щоб він міг і якісно працювати на люцерні, при тому бути універсальним та якісно працювати зі злаковими травами. Інженерно це забезпечується ротором невеликого діаметра, бо чим більше діаметр ротора, тим важче йому масу підняти на гору, тоді він починає гнати її перед собою і фактично всі переваги стрічкового валкувача на цьому втрачаються», — говорить Мірненко.

Нагадаємо, наприкінці лютого компанія Pöttinger вивела на ринок новий прес-підбирач JUMBO 8000. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus