Нас ігнорують і не включають ні в які списки — голова групи Олсідз про закриття ОЕЗу

Робота ОЕЗу групи «Олсідз» припинена через неправильне розподілення квот терміналів в порту Південний.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів голова групи «Олсідз» В’ячеслав Петрище.

«росіяни дійсно сьогодні блокують роботу всіх портів Великої Одеси, особливо Південного. По причинах їм відомим. І є друга сторона медалі — наявність квот і неправильне їх розподілення. Тому робота «Олсідз» заблокована. Нас просто ігнорують і не включають ні в які списки. Ми змушені зупини роботу заводу через відсутність місць зберігання та відвантаження готової продукції. 500 робітників пішли у неоплачувані відпустки», — сказав Петрище.

Він зазначив, що зараз в Південному фрахтується багато суден. Це нормальне явище, оскільки кожен шукає, де йому ефективніше працювати.

«Натомість, що нам пропонує АМПУ? Он є сарай з двома лопатами та бульдозером. Там теж вміють завантажувати агропродукцію на судна і дуже хочуть це робити. Правда, вантажать 1 тис. т на добу. Тому судно, яке зайде туди, буде місяць завантажуватися. Але у клієнта немає вибору — він має платити «дурні» гроші і місяць стояти біля причалу. Ось така правда життя», — говорить Петрище.

Голова групи «Олсідз» додає, що на сьогоднішній день демередж на судні, яке йде завантажуватися олією, складає $1,5/т на добу. Тобто судно, яке стоїть місяць, втрачає $50 на тонні. 

У той же час демердж балкера з зерновими чи шротом складає 30-40 центів на добу. Тобто на місяць $12-15/т.

Нагадаємо, росія не погоджує інспекції суден, які йдуть до Південного, бо не працює аміакопровід Тольятті-Одеса.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus